Pohjapiirros

Pohjapiirros

tiistai 5. toukokuuta 2015

Yhtenäiset vessan vermeet

Olenpa hyvin kouluttanut mieheni. Yhtenä päivänä hän kysyi: "Haluatko ostaa mulle hammasmukin, vai saanko itse valita?" Tietysti minä halusin ITSE valita. Siinä samalla tuli ostettua koko arsenaali uuteen vessaan.


Jyskistä löysin tällaisen sulavalinjaisen sarjan. Hintaa koko kalustolle tuli vähän yli 60 euroa. Kyllähän noita vessaharjoja saa kahdella eurollakin, mutta .... tässä on vaihdettava harjaosa - jos sitten jostain sattuu löytämään uuden harjan. Jyskissä niitä ei ainakaan ollut.
Vessa ei ole vielä mitenkään valmis, joten kuvatkin on sitämitäon. Arkipäivä näyttää usein tältä, ellei ole vartavasten kuvausta varten siivottu:
Aika hätäisesti valitsimme hanan ja altaan. Halusin korkean hanan, jotta mahdun sen alla hiukset pesemään. Valinta on kylläkin epäonnistunut, sillä nyt vesi pärskii yltympäriinsä. Tai sitten pitää totutella päästämään vettä hyvin hallitusti. Kaunishan tämä hana kyllä on.

Perusperiaatteena uudessa kodissa on, ettei mitään tavaroita ole avohyllyillä. Olen saanut niistä niin tarpeekseni. Ainoa liennytys on vessassa ja se johtunee siitä, ettei minulla ole vessassa koskaan ollut avohyllykköä. En olisi tällaista nytkään valinnut, mutta kun minulta ei kysytty. Nyt on sitten ryppyvoiteet heti kädenulottuvilla.


2 kommenttia:

 1. Umpisäiliössä oleva wc – harja on hygienian kannalta huono. Kosteassa harjassa viihtyvät haitalliset mikrobit koska harja ei pääse kuivumaan. Samoin hammasharjan tulee päästä kuivumaan.

  En ymmärrä miksi wc on monitoimitila. Pienissä asunnoissa on tilapula, mutta isoissa ei. Wc on ihmisen eritystoimintoja varten ja mielestäni siellä ei wc – istuimen lisäksi tulisi muuta kuin käsienpesuallas olla. Hampaitten pesu, hiusten kuivaus, meikkaus ja parran ajo on paljon mukavampaa suorittaa ns. puhtaassa tilassa, esim. lavuaari suihkuhuoneeseen, jossa ei ole wc – istuinta. Hiukset voi kuivata kätevästi saunan pukutilassa, jos sellainen on. Sisustuslehtien kuvat hulppeita kylpyhuoneista ovat ”päätä huimaavia”. Kuka käyttää kahta lavuaaria tai kahta suihkua jos samassa tilassa on wc? Itse en ainakaan pytyllä halaisi istua, jos samaan aikaan lapset pesevä hampaitaan ja mies on suihkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, eipä ole ikinä tullut tuota ajateltua. Vessaharjasta.
   Meillä onkin poikkeuksellisen paljon käsienpesualtaita, koska kyseessä on vanha neuvola. Niitä on hmm....10 kpl ympäri taloa. Silti - vessaan piti erikseen vetää vesipiste. Ja siellä on vain yksi allas. Hampaat voisi kyllä pestä makuuhuoneen vesipisteessä jahka se saadaan kuntoon.

   Itse ihmettelen myös tuplasuihkuja ja altaita. Peidän pikkuperhe on ilmeisen ujoa porukkaa, kukaan ei suostu toisen kanssa samaan aikaan pesulle tai pissalle.

   Poista