Pohjapiirros

Pohjapiirros

maanantai 4. toukokuuta 2015

Keittiö valmistuu pikkuhiljaa

Jo jouluna keittiöön tuli kalusteet ja niitä on sitten Puustellin asentaja käynyt kerran jos toisenkin fiksaamassa. Kesken on sekin homma vielä. Olemme tehneet reklamaatiota firmalle, joten kerron ongelmat vasta sitten, kun olemme saaneet heidän vastineensa.

Ensimmäiseksi ompelin verhot vanhasta kankaasta, joka on mulla ollut varmaan kymmenen vuotta pakalla. Nyt se sopii kuin nenä päähän. Tekee huoneen oikein raikkaan näköiseksi.


Tämä keittiö taitaakin olla ainoa huone, johon tulee kappa - muihin olen valinnut pitkät sivuverhot. Kiinnityssysteemiin minulla ei ollut mielipidettä, joten vanha sai jäädä paikoilleen - ja hyvin toimiikin. No tietysti, kun ei noita verhoja koskaan siirrellä!

Aarre oli jo kauan sitten ostanut MoccaMasterin. Olin vähän nyreissäni "miten sellainen kullanvärinen hökötys sopii mun uuteen keittiöön?" Yllätys, yllätys - se olikin tommonen rosterin värinen! Ja sopii kuin nakutettu. Yleensä tiedossa on, että tämmösellä koneella tulee hyvää kahvia, mutta ei me olla tyytyväisiä, kahvi ei ole kunnolla kuumaa? Minkälaiset kokemukset teillä on?

Kahvinkeittimen paikka on ennalta määrätty, mutta  väärin. Pistorasiat on kivasti kaappien alla ja juuri kohdallaan, mutta - kun tuota konetta ei pääse käyttämään! Välitilassa ei mahdu lisäämään vettä. Niinpä keitin piti siirtää toiseen paikkaan. Tasoja on minimaalisesti verrattuna  vanhaan keittiöön, jossa niitä taas oli mielinmäärin - ja ylimäärin, etten sanoisi.

Näistäkin kuvista näkee tuon välitilan kaapiston alla. Valitsimme siihen lasin. Olin sitä toivonut, mutta Aarre esitti heti vastalauseen, ei ollut sellaiseen tottunut. Kyllä hän sitten kilttinä miehenä muutti mielipiteensä, mutta tarvittiin siihen kyllä Puustellin edustajankin asiantunteva mielipide. On se kaunis ja luultavasti hyvä pitää puhtaana. Onko tästä kokemusta?

Tänään ehkä saamme keittiönpöydän. Siitäkin on kättä väännetty, mutta nyt on lopullinen päätös tehty. Lasipäällysteinen valkoinen. Päätöksenteko parisuhteessa onkin muuten vähintään yhden väitöskirjan väärti. Kerran jo laitoin Aarrelle kuvan, jossa oli lasilla päällystetty pöytä ja kirjoitin siihen muistiin, että "tällainen - ei tartte enää keskustella". Myöhemmin hän kuitenkin kysyi: " Käynkö nyt sitten hakemassa Ikeasta sen pöydän?" Minä raukka olin taas pää pyörällä ja myöntelin... En tiedä, oliko tuo tarkoituksellista, vai eikö hän todellakaan muistanut, että olin tehnyt vakaan päätöksen lasipöydästä?

Meillä käytetään laajasti hyväksi minun huonoa muistiani. Enkä voi edes puolustautua, kun en voi satavarmasti muistaa miten mikin meni. Täysin siis toisen armoilla.

Mervi

8 kommenttia:

 1. Me ostettiin just samanlainen Moccamaster, mut en oo ehtinyt ottaa sitä vielä käyttöön. Entinen oli tuosta se karvalakkimalli, eli ilman tuota suppilotelinettä. Sillä ei jostain syystä saa hyvää kahvia, lämpö on kyllä kohdillaan. Anoppilassa on ollut jo vuosia tuo parempi malli, ja se tekee hyvää kahvia ja kuumaa. Ootteko tajunneet tuon levyn lisälämmittimen toiminnan oikein? Mä luulin ennen että se pitää laittaa päälle jos meinaa säilyttää kahvia kauan pannussa, mutta se kyllä pamppaannuttaa kahvin äkkiä kamalaksi. Kunnes tajusimme lukea käyttöohjeet (tää tapahtui siis töissä, käyttöohjeet haki ensimmäisenä miespuolinen työkaverini netistä!). Eli jos keittää täyden pannun, pitää lisälämmitin laittaa keiton ajaksi päälle, jotta kahvi pysyy paremmin kuumana ja jos keittää vain pari kuppia, lisälämmitin estää sen haalenemisen vähäisen määrän takia. Kokeilkaas, jos auttaisi, kyllähän Moccamasterilla pitäisi saada kaikkein kuumimmat kahvit yleensä aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme laittaneet juu molemmat lämmittimet päälle ja se hiukan auttoi asiaa ja sitten kun vielä malttaa odottaa kuola valuen kahvia että se ehtii kunnolla kuumeta.

   Poista
 2. En ole Moccamasteriin tyytyväinen. Meillä "pyöreä" malli ja piti olla laadukas, mutta mm. tippalukko on onneton, falskaa. Kyllä alle 50 € maksava Braun on aivan yhtä hyvä ellei jopa parempi.

  Puustelli... Eikö joku maininnut varoituksen sanoja?

  Välitilalasin, samoin keraamisen liesipinnan, saa pysymään kauniina ikkunanpesuaineella. Ensin tietysti suurimmat tarhat lieden pinnalta muilla keinoin pois. Ajax -on hyvä, vaikka tuoksu on vähän pistävä, mutta ei jätä rantuja Ko. pinnat vaativat, että pesuainepullo ja ikkunamikrokuituliina (Lidl) on aina käden ulottuvilla.

  Terv. - maitokahvittelija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippalukka on kyllä tuossa ihan kelvoton. Meillä ei kyllä olla kovin rättikädessäkulkevia, mutta jatkossapa tuo selviää, miten hankalaksi olemme keittiöelämämme järjestäneet!

   Poista
 3. Otatteko kahvin miten nopeasti sen tippumisen jälkeen? Meillä oli moccamasterin kanssa sama ongelma, kunnes alettiin odotella hetki (ehkä 15min about) kahvin tippumisen jälkeen, jonka jälkeen on alettu vasta sitä ottamaan ja juomaan ja on ollut kuumaa :) Suosittelen kokeilemaan :) Moccamasterilta suosittelivat puhdistusta, mutta ainakaan meillä se ei auttanut asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme huomanneet saman, että pitäisi hetken jaksaa odotella, mutta kun yleensä kahvihammasta pakottaa ja on saatava äkkiä....

   Poista
 4. Päivitys Moccamasteritilanteeseen: Uusi on otettu käyttöön, ja keittää kyllä varsin hyvät ja kuumat kahvit. Meillä ei muuta keitetäkään kuin piripintaan täysiä pannuja, ja lisäkämmittimen kanssa on kyllä hyvin pysynyt kuumana. Tippalukko on kyllä valitettavan susi, juuri tänään ihmettelin miksi kahvi tippuu niin vaivalloisesti kunnes huomasin että tippalukko oli jäänyt päälle. Eipä sillä juuri mulle käyttöä ole muutenkaan, mutta hyvä on muistaa, että välistä ei voi itselleen kuppia kaataa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä keitetään vain vähän kahvia pohjalle. Olemme yrittäneet jaksaa odotella, sillä siten kahvi kyllä kuumenee. Tänään kyllästyimme ja ostimme uuden keittimen. Sitä on jotenkin helpompi käyttääkin.

   Poista