Pohjapiirros

Pohjapiirros

maanantai 25. toukokuuta 2015

Keittiö vaihe III

Noniin, viimeksi esittelin keittiön uuden pöydän ja tuolit. Joku jo kysyikin, että mistä ne on hankittu. Koko setti on Maskun Kalustetalon mallistoa ja saimme sen edulliseen markkinahintaan. Mikä lie markkinat siellä silloin? Taisi olla siinä viiden sadan euron luokkaa koko alennettu hinta.

Nyt esittelen teille muun osan keittiötä. 

Ensimmäisen kuvan vasemmasta reunasta tullaan keittiöön. Työskentely tapahtuu kokonaan tällä seinustalla, missä on astianpesukone, mikro, tiskiallas, hella ja uuni.

Kaapit on korkeakiiltoiset valkoiset ja vetimet mahdollisimman huomaamattomat

Välitilaan valitsimme valkoisen lasin

Kaikki keittiön koneet ovat Siemensin, myös tämä induktioliesi
Peränurkkaan jouduttiin tekemään "lovi", jotta alhaalta aukeava ikkuna mahtuu aukeamaan.

Peräseinällä on huoneen ainut ikkuna ja sen alla vanhanaikainen patteri
Vastakkaisella seinällä on pöytäryhmä ja kylmäkalusteet + kuivaruokakaappi
Tässä näkymä ikkunalta olohuoneeseen päin
Mikro on myös Siemensin mallistoa

Tämän kauniin korkean hanan ja ison altaan ansioista isojenkin asioiden pesu onnistuuTässä tummassa tasossa ei hevin näy mikään. On myös helppo pyyhkäistä puhtaaksi.
 


Ovesta suoraan eteen katsottuna on tämä iso kaappisydeemi. Alunperin tähän comboon piti tulla kaksi kuivaruokakaappia, mutta toinen oli pakko jättää pois, koska pöydälle ja tuoleille ei olisi jäänyt tarpeeksi tilaa. Nyt näkymä on jokseenkin ontuva, toispuoleinen. Tähän tulee vielä hiukan korjausta, koska kaapin aukeamisessa on ongelmia.

Halusimme ovien avautuvat juuri noin, jotta minun on helppo nostaa kaapista tavaraa suoraan pöytään, vaikka istuisin pyörätuolissakin. Siemensiltä on jääkaappi ja pakastin.

Miltäs näyttää? Huomaatko heti jotain puutteita tai virheellisiä valintoja? Voisitko kuvitella omaa keittiötäsi näin pieneen tilaan?

Appropoo, laitetaas tähän kuva meidän entisestä keittiöstä:Kovin on erilainen, mutta me olemme uuteen keittiöön kovin ihastuneita ja tyytyväisiä.

Mervi


8 kommenttia:

 1. Hyvältä ja toimivalta näyttää. Tuolin saa helposti varmaan pois tieltä jos istut pyörätuolissa pöydän ääressä. Oletko suunnitellut pihaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sellainen roolijako, että minä saan määrätä sisällä ja puolisoni ulkona. Minulla ei siis ole sanavaltaa siellä. Ei silti, jätänkin sen oikein mielelläni miehelleni. Jotain hän on jo kukkapenkkeihin istuttanut, mutta ei vielä ole ehtinyt kummemmin suunnitelmaa tekemään - tai mistä minä tiedän, mitä sen päässä liikkuu! Aitaa ainakin pitäisi alkaa sunnitella...

   Poista
 2. Nätti on! Ei vanhassakaan vikaa, mutta tämä on taas jotenkin enemmän tämän päivän tyyliä.

  Muuten: Tuo robottitodistelu kiusaa minua, olisin laittanut kommenttia varsinaisen blogin puolelle, mutta robottikone jäi pyörimään eikä edennyt mihinkään....olenko siis muuttumassa robotiksi!!! Katsotaan, miten nyt käy!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, minä nimittäin kuvittelin ottaneeni sen kokonaan pois. Menempä tarkistamaan.

   Poista
  2. Minulle asetukset näyttää siltä, että kuka tahansa voi kommentoida ilman mitään kyselyjä. Hassu juttu.

   Poista
 3. Onko kylmälaitteen oikealta puolelta jäänyt asennusvara pois?
  Edellinen keittiöni oli Puustellin ja näin oli käynyt. Jotta kylmälaitteen ovi aukeaa hyvin (laitteen saranat oikealla), tarvitsee se n. 45 mm asennusvaran siis laitteen ja seinän väliin, silloin kun laitteen vieressä ei enää ole mitään kaappia. Omien kylmälaitteitteni ohjekirjassakin tämä asennusvara mainitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todentotta, näin on. Kävin oikein tarkistamassa. Ei ole asennusvaraa, mutta ovi kyllä aukeaa - ainkin laatikot saa vedettyä ulos. Toivottavasti pelittää noinkin!

   Poista
  2. Mielestäni kuitenkin reklamoinnin paikka. Ulkonäkö olisi kauniimpi, kun kylmälaite ei ole karmin "päällä".

   Poista