Pohjapiirros

Pohjapiirros

torstai 9. huhtikuuta 2015

Yläkerran asuntopuoli

Uuden kotitalomme yläkerrassa on kaksi erillistä aikaisemmin asuntona ollutta "huoneistoa". Toista niistä voisi aivan hyvin vuokrata ulkopuoliselle, sillä siinä on oma vessa, suihkuhuone ja tupakeittiön tyyppinen korkeakattoinen huone ja toinen pienempi makuukomero. Tässä kuvassa asuntopuoli on väritetty violetilla.Katsellaan vähän kuvia alkuvaiheesta.

Tässä kuva eteisestä, jossa on pikkuinen vessa.
 Vessa lienee 80-luvun remontin jäljiltä. Toimiva, mutta ankea.

Eteisestä tullaan "tupakeittiöön", jossa on ilmeisesti ollut neuvola-väen yhteinen keittö. Se on kyllä ihan asuttavassa kunnossa ja keittiötarpeet tulee tyydytettyä. On hella, tiskipöytä ja jääkaappi.
  
Tässä huoneessa on kaunis, keskeltä korkea katto.

 Tämän yläkerran sisustussuunnittelusta vastaa mieheni ja tässä hänen ensimmäinen hankintansa. 
En sano mitään.
Tämän huoneen ikkunat ovat sisäpihalle päin.

Ja siitä ikkunasta näkyy mm. kirkko

Asuntopuolella on myös pienempi "makuusoppi", jonka ikkunat ovat kadulle päin.

Ikkunasta näkyy PullaPirjojen myymälään, sama leipomo, joka näkyky kaupan puolella keittiön ikkunasta. 
Tuo isompi rakennus on vanha Seikowin koulu. Nuo näkyvät ikkunat ovat jumppasalin.

 
Koska rakennus on ollut virastokäytössä, sinne on 80-luvun remontissa vedetty tuollaisia järeitä putkistoja -olisko jotain ilmastoputkia.

 
Makuusopesta pääsee suihkuhuoneeseen.

Jos nämä tulisivat omaan varsinaiseen käyttöön, tehtäisiin huolellinen remontti, mutta nyt kun käyttö on vain satunnaista, ne saavat toistaiseksi jäädä tällensä.

Mahdollisuuksia täällä yläkerrassa olisi moneen muuhunkin, jos lähtisi seiniä siirtelemään. Pintamateriaalit kannattaisi miettiä uudestaan. Keittiö olisi kiva modernisoida ja kylpyhuone ja vessa laittaa tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi. Tiedän, että tässä vaiheessa, kun remontti on kohta vuoden kestänyt, ei riitä puhti. ASutaan nyt alakertaa tovi ja katsellaan sitten, mitä tehdään ylhäällä.

Täällä voivat vieraat majoittua, tyttäret, jos joskus perheineen saapuisivat "mummolaan"  - täällä yläkerrassa saisi olla aika lailla omassa rauhassaan. Keitellä vaikka omat kahvit ja aamupalat. 

Tai toisaalta, jos tästä huoneistosta oikeinkin mukava tulee, niin saattaakin olla niinpäin, että me alakerrasta hipsimme tänne viettämään iltaa. Oma tupa, oma lupa. Aika näyttää, missä on viihtyisintä

Remppa-Mervi


1 kommentti:

  1. Onpa teillä mielenkiintoiset tilat - hiljaa hyvä tulee. Kiva kun saatte vaikka koko suvun majoitettua kerralla, eikös niin? Miehen ostoksiin älä otakaan kantaa. Pääasia, että hän on tyytyväinen. Sen itse opin ajat sitten, silloin kun kuvittelin tietäväni, mikä edustaa hyvää makua, mikä ei. Olin pienen kauppaketjun palveluksessa hetken aikaa ja ne ns. hyvän maun edustajat eivät päässeet edes myyntitiskille asti. Samaan aikaan myytiin pilvin pimein" kullattuja kissoja".

    VastaaPoista