Pohjapiirros

Pohjapiirros

torstai 23. huhtikuuta 2015

Lopputarkastus tehty

Tänään oli sovittu rakennustarkastajan kanssa lopputarkastus tehtäväksi. Paikalla oli myös vastaava mestari ja kaikki sujui hyvässä hengessä. Omaan akkamaiseen tyyliini pehmitin virkamiehen vähän hellittämään... Tervehtimisen jälkeen tokaisin hänelle jotensakin näin: " Ai sinä olet se tiukkapipoinen..." Toinen vaan hymyili ja minä jatkoin - yyyhh - "mutta komian näköinen." Sehän taisi riisua aseet siinä vaiheessa.

Esittelin kaupan puolen ja sitten näytin työhuonetta ja kerroin, että olen sen heitä varten siivonnut. Jossain vaiheessa kysyin tältä tiukkikselta, että miltä se tuntuu, kun kansa pitää pelättävänä ihmisenä. Hymyillen hän kertoi, että aamulla oli joku soittanut, kun oli saanut samanlaisen kirjeen kuin minäkin aikoinaan. "Ai sellaisen, että pitää liike lopettaa?" minä kysyin. "Ei kun mökki pitää purkaa". Auts! Tämä asiakas oli kuulemma tehnyt ehdotuksen vähän lievemmästä ilmaisumuodosta. Minäkin kerroin, että voin kyllä pyydettäessä muuttaa lähettämänsä kirjeen asiakasystävällisempään muotoon. Ja hän kertoi, että palautetta otetaan aina vastaan. Te, jotka ette tästä asiasta tiedä, voitte käydä lukemassa täältä 

Lähtiessä vielä tokaisin tarkastajalle, että "ethän sinä ollenkaan niin ikävä ihminen ollutkaan". Että sillai käyttäytyy 50+ nainen. Mieheltäni kysyin, että kuinka paljon häntä hävetti - mutta ei kuulemma. Olipahan silminnähden huojentunut, kun ei ollut tarvetta muutoksille.

Ainoastaan palo-ovi liiketilan ja asunnon välillä täytyy varustaa pumppulaitteella. Vaimikäsennimion. Kun otimme puheeksi, että miten ihmeessä minä siitä sitten pyörätuolilla kuljen, oli lopputulos se, että pumppulaite pitää olla, mutta meidän vastuullemme jää se, onko ovi auki vai kiinni.

Nyt siis pääsemme muuttamaan.

Remppa-Mervi

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Pääsit esittelemään putiikinkin, hyvä.

    VastaaPoista
  2. Mahtaakohan teidän talossa olla keskuspalohälyttimet? Jos on, niin mahtaiskohan siihen saada kytkettyä semmoisen oven yläkulmassa olevan magneetin, joka pitäisi oven auki haluttaessa, mutta palohälytyksen tullessa automaattisesti vapauttaisi sen jotta palo ei pääsisi leviämään? Tämmöisiä käytetään mm. laivoissa ja varmaan muissakin julkisissa tiloissa, kustannuksista en tiedä ovatko tavallisen ihmisen ulottuvilla, mutta turvallisuuden kannalta hyvä vaihtoehto :) En tiedä käykö palotarkastajat liikehuoneistoissa tarkastuskierroksilla, mutta semmoisen magneetin kanssa ei varmaan tulisi sanomista avoinna olevasta palo-ovesta.

    VastaaPoista