Pohjapiirros

Pohjapiirros

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kohta, ihan kohta....
Meidän uusi koti on kohta valmis. Tai ainakin niin valmis, että voimme alkaa muuttoa suunnitella. Muutamat sähkötyöt vielä odottavat tekijäänsä.

Tänään kävin oman kaupungin liikkeissä etsimässä sänkyyn päiväpeitettä. Ei löytynyt. Nykyinen päiväpeite on persikan värinen, eikä sitä todellakaan viedä uuteen kotiin, jonka makuuhuone on harmaa.

Silkkinen valkoinen sängynpeite olisi ollut kivan näköinen, mutta maksoi yli 400 euroa. Olin jo tekemässä verkkokaupassa ostoksen, mutta sitten muistin, että menen keskiviikkona käymään Tyksissä, joten voin poiketa vaikka Myllyssä katsomassa. Vastoin periaatteitani mennä merta edemmäs kalaan, mutta pakko on, jos ei täältä saa.

Etsin valkoista ruututikattua, paksua, pehmeää... jotain vaikkapa tällaista

Lennolin silkkinen päiväpeiteKuvahaun tulos haulle päiväpeite
Prisman sivuilta

SisustusSatiinin sivuilta

Koska en ole vielä varma, haluanko harmaan vai valkoisen, olisikin hyvä, jos peitettä voisi pitää molemmin puolin ja se olisi siis kaksivärinen, esim. tämä Prisman sivuilta löytyvä:
Unilux Metro-päiväpeite 200x260 cm
Päiväpeitettä en siis löytänyt, sen sijaan löysin, mitä en etsinyt. Kerroinkin jo, että virkkaan kodinhoitohuoneeseen ison korin pyykeille. En taidakaan virkata, koska löysin mieleisen paikallisesta sisustusliikkeestä SisustusUlpukasta. Se on nyt ainakin uusinta uutta, olivat vielä purkamatta paketissa. En voi sitä teille nyt näyttää, kun jätin autoon.

Uusinta uutta eivät sen sijaan ole verhot, jotka mieheni oli valinnut kirpputorin valikoimista. Lyhensin ne hänen toivomuksestaan. Hirveät 70-luvun tyyliset. Hiukan valitin, että "onko ihan pakko valita jotain samanlaista, mikä oli muodissa, kun naimisiin mentiin, vuonna 1978?" Noh, makuasioista ei kannata kiistellä.

Tänään muuten käytiin facebookin Moderni ja skandinaavinen sisustus -ryhmässä mielenkiintoista keskustelua suomalaisten sisustamisesta. Aloittaja kyseli, miksi kaikki sisustaa mustavalkoisesti, miksei käytetä värejä. Johkaannuin itsekin miettimään asiaa. Tuossa ryhmässä se nyt vaan on aika selvää - tai ainakin niin moni asian tulkitsi. Värikkään kodin sisustajat kuuluvatkin Värikäs Koti -ryhmään. Minäpä kuulunkin molempiin. Miksi nyt makuni on niin erilainen, musta-valkoinen ja harmaa. Matkinko sisustuslehtiä? Teenkö kotia itselleni vai muotivirtausten mukaan jne...

Mervi

1 kommentti:

  1. Meillä on myös tehty remonttia. Kun rakensimme, lähes kaikki seinät maalattiin valkoisiksi. Nyt on tullut mitta täys värittömyyttä. Olohuoneen seinistä kaksi on ruskeata "lautatapettia", kaksi maalattu hyvin vaalealla ruskealla. Eilen olimme katselemassa uutta sohvaa, kovasti innostuin kirkkaasta oranssista. Yksi mutka matkasta täytyy vielä vääntää suoraksi ennen sohvan ostoa. Mieheni. :)

    VastaaPoista