Pohjapiirros

Pohjapiirros

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Korukaappi

Taidan olla harakoiden sukua. Niin paljon kun tykkään koruista. Toisaalta; mistään muusta blingblingistä en pidäkään. Minun korujeni ei tarvitse olla kultaa, mieluummin hopeaa, mutta myös rihkama käy. Mitä näyttävämmät, sen parempi! Aina, jos olen "ihmisten ilmoilla" puen koruja päälleni: korvikset on ihan välttämättömät, samoin kaulariipus. Ranneketjuja en ota ollenkaan pois. Sormuksia saisi olla vaikka joka sormessa. Sen verran yritän hillitä itseäni, etten aivan joulukuuselta näyttäisi.

Ostan koruja kirpparilta ja vain harva niistä on arvokkaita. Isoäidiltä peritty paksu rannerengas kylläkin. Hermostuin korujen säilytysongelmiin ja päätin hankkia kunnon kaapin niitä varten.
Tuntuuhan se vähän suureelliselta ostaa korukaappi ja varsinkin, kun ei siihen edes kaikki korut mahdu. Nyt ne on kuitenkin pääsääntöisesti näkösällä ja joka-aamuinen valitseminen on helpompaa.

Ostin tämän korukaapin sittemmin lopettaneesta firmasta nimeltään Groupon. Maksoin muistaakseni 79 euroa. Kuvat ovat huonot, kun en ehtinytkään kaikkia ottaa auringon paistaessa. Mutta ehkä kuvien epämääräisyys kuvastaakin hyvin tilan epämääräisyyttä?
Pääosa koruistani on vasemmalla puolella, ovessa kiinni. Tästä seuraa epätasapaino, kaappi keikahtaa helposti. Usein kaappini onkin apposenauki ja ovi tuettuna seinää vasten.

Tässä uudessa kodissa vessa-kodinhoitohuone-kompleksi muodostettiin kolmesta pienestä varastokopperosta. Tässä yksi niistä - tuosta oikealta on käynti suihkutilaan. Tavallaan tämä tila on jäänyt vähäiselle käytölle ja on vielä sisustamatta. Olisin tahtonut tähän enemmän kaappeja, mutta mieheni ei halunnut. Tuo yksi kulmakaappi siinä sitten nököttää yksinään. Siellä on loput koruni ja pyyheliinoja.

Nämä kuvat ovat tämän pohjapiirroksen vihreällä merkitystä huoneenosasta. Kaikki nuo väritetyt alueet ovat tavallaan yhtenäistä aluetta; ilman väliovia, mutta osa kantavista seinistä on pitänyt jättää.

Kuvausta varten siirsin pois tieltä yhden irrallisen hyllykön. Nyt kun asiaa mietin, niin voisi olla viisasta siirtää se kokonaan muualle. Tosiasia on, että mitä enemmän tilaa on, sitä enemmän tavaraa tulee kahmittua. Meillä on kyllä tarpeeksi tilaa tarvittaville pyyhkeille, joten taidan laittaa stopin lisätilan hankkimiselle. Sitäpaitsi kaksi ihmistä ei kovin montaa pyyhettä tarvitse!

Oikeastaan aika kiva, ettei koti ole heti valmis. Riittää suunniteltavaa pidemmäksi aikaa. Tämän nurkkauksen voisin ottaa seuraavaksi projektiksi. Verho pitäisi suunnitella uudelleen ja kaikki se, mitä tämän kuvan vasemmalle puolelle jää.... Remppa-Mervi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti