Pohjapiirros

Pohjapiirros

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Taulusommitelma II

Esittelin aiemmin olohuoneen yhden seinän taulut. Melkein valmis on myös vastapäinen seinä - se jonka sohvalla istuen näemme. Tämä kollaasi koottiin etukäteen kokonaisuutta suunnittelematta. Lähtökohtana iso punatulkkutaulu, joka sijoitettiin keskelle, niin, että kattolampun valo osuu sen upeisiin kehyksiin.


Tuo taulu on omituisella tavalla kiehtova. Olen ostanut sen huutokaupasta. Heti saliin mennessämme kiinnitin tähän tauluun huomioni. Siinä on ylikomeat kehykset ja niihin nähden liian hento maalaus. Mutta jotenkin viehättävä.Seuraavaksi sijoitettiin hedelmäasetelma. Toivoin, että siihen osuisi ikkunasta päivänvalo niinkuin se on ensimmäisessä sijoituspaikassaan meillä ollut. Taulu on aivan erinäköinen ilman valoa ja valon siihen osuessa. Ei se tällä kertaa onnistunut. Tämän taulun olemme ostaneet kiertävältä kauppiaalta, joka kylläkin pääsi meitä huijaamaan - ei tämä hänen kaverinsa maalaama ole.
 
Tämän seinän taulut sijoitettiin keskittämällä symmetrisesti. Vastapäisellä seinällä taulut ovat yläreunoistaan tasoissa.


   
Nämä taulut oli pakko sijoittaa päällekkäin, jotta sain silmääni sopivan tasapainon. Alempi taulu on uusikaupunkilaisen taitelija Kinnusen maalaama purjeveneaiheinen ja sen päällä olevan ostin yht'aikaa isomman punatulkkutaulun kanssa.

  Olen tyytyväinen tähän asetelmaan. Minun silmääni se näyttää tasapainoiselta.   Mervi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti