Pohjapiirros

Pohjapiirros

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Äärimmäisyydestä toiseen

Olen on/off ihminen. Kaikissa toimissani. Myös siivouksessa. Huusholli on joko tiptop tai hujanhajan. Toisinaan tavarat ajelehtivat siellä täällä ja pölyä kertyy nurkkiin. (Mieheni pitää kyllä huolta jokaviikkoisesta säännöllisestä imuroinnista.) Toisinaan taas nipotan pienen pienistäkin asioista. Tänään oli melkeinsellainen päivä.

Päätin heti aamusta, että nyt saa työasiat olla ja keskityn oman kodin sisustamiseen ja järjestelyyn. Lattialta muruja harjatessani havahduin siihen, että rikkalapio ja harja ovat kovin likaiset. Niitä siis pesemään. Jouduin toteamaan, että meiltä puuttuu kunnollinen allas tuon tyyppiseen siivoamiseen.

Entisessä kodissa oli iso allas kodinhoitohuoneessa. Muistan, että käydessämme taloa katsomassa ihmettelin altaan suuruutta, jotenkin se oli liian "teollinen". Käytännössä se oli kuitenkin erittäin tarpeellinen, vaikka käsienpesuun turhan suureellinen. Nyt sitä kuitenkin kaipaan.

Uudessa vessa/kodinhoito/suihkutila - huoneessamme on kauniin näköinen, mutta erittäin epäkäytännöllinen käsienpesuallas. Halusin korkean hanan, että sen alla mahtuu pesemään vaikka hiuksensa, mutta se oli virhe. Korkea hana ja matala allas on kyllä ihan epäonnistunut kombo. Jo käsiä pestessä vettä roiskuu ympäriinsä, ellei sitten valuta varovasti ihan vähän vettä.
Jos siis olet valitsemassa kalusteita kodinhoitohuoneeseen tai vessaan, ota huomioon myös siivoaminen ja isojen asioiden peseminen.

Kun seuraavan kerran otat oman harjasi esille, tarkistapa, millaisessa kunnossa se on! Monesti tällaiset jokapäiväiset asiat jäävät huolehtimatta, kun silmä tottuu niihin. Minun työvälineistäni tuli nyt oikein siistit, kun pesin ne vessanpesuaineella.

Mervi

2 kommenttia:

 1. Voiko hanan ja altaan vielä vaihtaa vai onko se liian työlästä tai kallista? Miten avustaja-asian laita on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan voisi vaihtaa, mutta pitäisi putkimies tilata ja uusiin hankintoihin kuluisi rahaa. Ei ehkä maksa vaivaa.

   Avustaja-asiasta on valitus vireillä sosiaali tai terveys taimikälie lautakunnassa. Pitäisi kyllä kohtapuoliin tulla jo ratkaisu, on se siellä sen verran kauan jo muhinut....

   Poista