Pohjapiirros

Pohjapiirros

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Makuuhuoneen tapettiKävimme lauantaina Väri-Ukissa katselemassa uuden talon pintamateriaaleja. Kaakeleita kylppäriin, lattiaa keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen sekä tapettia makuuhuoneeseen.

Tässä laitan muistiin makkarin tapettimietintöjä. Aloitin makuuhuoneen uudistamisen jo täällä vanhassa kodissa ennenkuin edes tiesimme ostavamme uuden talon. Päätin silloin jo sen yleisväritykseksi harmaan. Siitä pidän kiinni nyt uudessakin kodissa.

Takaseinälle sängyn taakse haluan tummanharmaapohjaisen isokuvioisen  tapetin. Muut seinät ajattelin alunperin maalatuiksi, mutta eilen ehkä saivat minut kallistumaan yksivärisen tapetin kannalle. Se on kuulemma helpompi laittaa, kun alla on vanha tapetti.

Rautiassa myydään tätä, kuulemma viime viikolla saapuneen kuvaston tapettia. Tapetin löysin myös netistä, täältä: http://tapettia.fi/tuote-osasto/tapetti-mallistot/myself-tapetit/

Myself Tapetit 6858-15

Myself Tapetit 6862-10

Väritys tottakai heittää näissä kuvissa. Tämä alemman kuvan tapetti on aivan samaa väriä kuin tuon päätapetin vastaava kohta. Eikä se luonnossa ole noin vihertävä, vaan ihan aito harmaa. Tuossa ornamenttitapetissa on jonkun verran hopeankiiltoa. Seinällä tästä tapetista erottuu selkeät pystyraidat.

Toisaalta kävimme katsomassa tummanharmaalla pohjalla ja vaaleammilla kuvioilla olevia tapetteja. Ne olisivat ehkä vähän rauhallisempia. Olen suunnitellut, että tuolle seinälle en laita mitään "koristuksia" paitsi tekemäni valkoisen kranssin. Ehkä sen tausta saisi olla rauhallinen.

Tämäntyyppisetkin vaihtoehdot olisivat mieleisiä, vaikkei tämä nyt juuri niistä katsotuista mikään ollutkaan:

Borastapeter Lace (1350)

Olin vähän hämmästynyt ja iloisesti yllättynyt, että mieheni lämpeni ideoilleni. Luulin, että hän vastustaisi noin tummia vaihtoehtoja. Mutta ei, itseasiassa hän löysi kaikkein parhaat vaihtoehdot. Emme vielä valinneet mitään, pitää vielä miettiä ja käydä uudestaan katsomassa.

Kumman sinä valitsisit, vai onko nämä molemmat ihan nounou? Laittaisitko muut seinät tapetilla vai maalaten?

Seuraavalla kerralla lattiavaihtoehdoista.

Pellavasydämen Mervi

4 kommenttia:

 1. Hei vaan, pidän ensimmäisestä vaihtoehdosta, rauhallisempi. Ja kyllä mie tapetoisin muut seinät sitten sillä yksivärisellä tapetilla. Nämä minun mielipiteet tulevat siitä syystä, että itsellänikin on 'makkarin' -muutos projekti kohta ajankohtainen ja olen katsellut juuri tällaisia sävyjä!!

  VastaaPoista
 2. Tuo ensimäinen vaihtoehto on hieno. Ja tapetit makuuhuoneeseen, ehdottomasti, tekee niin lämpimän vaikutuksen.

  VastaaPoista
 3. Tummempi sävy yhteen seinään on hyvä idea mutta muille seinille pitää saada sitten vaaleampaa niin kuin olit ajatellutkin. Minulle tuo tumma tapetti on aika tummaa. Hyvännäköisiä!

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään tuon alemman tapetin tyylistä enemmän. Ihana!

  VastaaPoista