Pohjapiirros

Pohjapiirros

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Uutta ja vanhaa ja eksotiikkaa

Olen jo aikaa sitten lopettanut astioitten keräilyn. Tiedän, ettei yhtään uutta keppua mahdu pikkuruisen keittiömme muutamaan kaappiin. Silti en voinut vastustaa, kun näin nämä kahvikupit paikallisella facebook-kirpparilla. Ensimmäinen hinta - 25 euroa - sisälsi kasan muitakin mitäsattuu kuppeja ja loppujen lopuksi nämä irtosivat vitosella.

Kyseessä on Arabian kupit leimalla 12/71. Mielestäni nämä viittaavat ennemminkin 60-luvulle. Neljästä kuppiparista kolme on ehjää, yhdessä lautasessa on krakeloitunut pinta ja yhdessä kupissa lohkeama. En löytänyt netistä näille suunnittelijaa tai nimeä. Kaksi kuvaa löysin, toisessa oli kuppipari (kuppi ja lautanen) myynnissä hintaan 20 euroa.

 Näihin kuppeihin sopii Marimekon mustavalkoiset lautasliinat.


Minusta tuo kuviointi muistuttaa eläinkuviota. Välittömästi, kun nämä sain, tuli mieleeni matkamuisto Afrikasta. Nuo itse keräämäni siemenpalot eivät ole oikein paikkaansa löytäneet, enkä usko, että niitä ihan kahvipöytään laitankaan, mutta kokeiltava oli.

Tykkään kovin tästä mustasta torkkupeitosta, joka on niin iso, että siihen voi kunnolla kääriytyä. Nostan vain yläosan harteilleni. Helmililjani ovat jo alkaneet kukoistaa, vaikka hentoisia ovatkin.
  Teemaan sopivat myös seinällä olevat matkamuistot.


Kuten olen jo usein maininnut, meillä vain keittiö edustaa modernia tyylisuuntaa, muuten huusholli on sitämitäon. Kauttaaltaan väritys on kuitenkin musta-harmaa-voittoista.

Mieheni vähän hymähtelee tälle mustavalkoiselle idealleni, varsinkin, kun komensin hänet hommaamaan mustan astiaharjan - hänhän on meillä se, joka ruokakaupassa käy. Yritti raukka vakuuttaa, että väripilkkujakin tarvitaan. Seinällä olevista tauluista kyllä löytyy muutakin väriä.

Voi olla, että osoittaa luovuuden puutettatämä väriteemalla yhtenäistäminen, mutta se on ainakin helppo tapa saada sointuva kokonaisuus. Tässä kattauksessa on yhdistetty uutta ja vanhaa ja ripaus eksotiikkaa ja mielestäni tulos on mielenkiintoinen.

Mitäs sinä pidät?

Mervi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti