Pohjapiirros

Pohjapiirros

lauantai 30. elokuuta 2014

Makuuhuoneen kuvia ja vähän muitakin

Kävimme tänään pikapikaa talolla ja napsin muutaman kuvan muuttuneista kohteista. Tässä makuuhuonetta:


Tuossa oikealla on lavuaari, jonka säilyttämisestä kerroin viime postauksessa. Vasemmalle seinälle tulee tehostetapetti ja sängynpääty. Juuri muuta ei huoneeseen mahdukaan, paitsi ehkä ikkunan alle lipasto. Tähän mennessä mieheni on vain purkanut. Katosta loistevalot ja seiniä kiertävät johtoja sisältävät "kaukalot".

Katto näyttää nyt rumalta, kun lamput on otettu irti. Se kuulemma maalataan.


Otin kuvia myös käytävältä:

Makuuhuoneen jälkeen tulee tällainen kohta. Nyt tästä mennään porraskäytävään ja tuon vaalean oven takana on meidän tuleva keittiö ja olohuone. Tuo seinä, missä on pikkuruinen patteri, tullaan kuitenkin purkamaan, joten ei tarvitse porraskäytävän kautta koukata.


Punaisessa porraskäytävässä on mielestäni viehättävä 60-luvulle tyypillinen säleikköseinäke. Näitä portaita mennään ylös isännän valtakuntaan. Siellä on oikeastaan kaksi pientä huoneistoa. Toisen voisi vaikka laittaa vuokralle, siellä on nyt jo keittiö ja kylpyhuone käyttövalmiina.


Alaspäin portaikko johtaa ulko-ovelle. Vasemmalta mennään myös kellarikerrokseen. Todennäköisesti minä en tule käyttämään tätä sisäänkäyntiä, vaan kuljen putiikin kautta, sillä siellä ulko-ovi on maan tasalla.

Täällä nimittäin on oven jälkeen ulkopuolella taas portaat ylöspäin. Pyörätuolilla siis aivan mahdotonta kulkea.


Ja sitten vielä näkymä pitkin käytävää... makuuhuoneen ovelta koti putiikin eteistä. Tuon pimeän käytävän jälkeen näkyy kulma rokokootuolia - siinä on minun "konttorini" ja sen perästä onkin varsinainen myymälähuone. Mieheni seisoo sen takana olevan eteisen kohdalla. Saa siinä huutaa, jos mielii saada toisen kuulemaan!


Tämä mutka taitaa olla kaikkein kapein kohta koko huushollissa. Siinä saa mennä kieli keskellä suuta, ettei ole rystyset verillä, kun pyörätuolia kelaa....

mervi

2 kommenttia:

  1. Miten upea portaikko! Tosi komea tuo säleikkö!

    Ja enpä ole söpömpää lämpöpatteria koskaan nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Harmi kun asut väärässä kaupungissa. Tulisin mieluusti asunnon vuokralaiseksi ja auttamaan kaupan laitossa.

    yksi äiti

    VastaaPoista