Pohjapiirros

Pohjapiirros

torstai 28. elokuuta 2014

Makuuhuonetta pala palalta

Tänään tuli postista paksu kirje kaupungilta, mutta mieheni nimellä. En siis TIETENKÄÄN sitä avannut. Arvelen, että siellä on päätöksiä hakemastamme poikkeusluvasta. Ainakin Uusikaupunki julkaisee netissä eri lautakuntien ja kaupunginvaltuuston ja -hallituksen kokousten esityslistat ja pöytäkirjat. Sieltä olemme jo nähneet, että meidän poikkeuslupa on yksimielisesti hyväksytty. Näin ollen pääsemme koht`sillään tositoimiin remontin kanssa.

Koska rakennus on toiminut neuvolana, sen joka huoneessa on vesipiste, pesuallas ja hana.


Tämä kuva ei ole makuuhuoneesta, mutta samat elementit on sielläkin. Nyttemmin makuuhuoneesta on poistettu loisteputkivalaisimet ja nuo tuollaiset seinää kiertävät kourut, jossa kukee johtoja. Ensin päätimme poistaa myös vesipisteen, mutta sitten keksinkin, että eihän sitä kannata ottaa pois. Mieheni lämpeni heti myös ajatukselle.

Nyt on vähän tahtojen taistelua siitä, millainen kehys vesipisteelle tehdään. Tuo allas tietysti poistetaan ja hanakin varmaan vaihdetaan. Itse olisin toivonut jotain vanhaa, kulunutta lipastoa, johon allas upotettaisiin, mutta niin paljoon ei mieheni sietokyky veny. Sen pitää olla "siisti". Kyllä me varmasti löydämme molempia miellyttävän kompromissin. Mieheni käy joka päivä (?) tori.fi:ssä tarkastamassa uudet tarjokkaat kaikesta mahdollisesta ja sitten hän laittaa sopivia minulle vinkiksi sähköpostiin.

Viimeisin löytö on tämä, paitsi että kuva onkin etuovesta:

Sisustus - kylpyhuone - klassiset tyylipiirteet ja runsaskuvioinen tapetti
 Minusta tämä näyttää liikaa takalta ja värikin on ihan väärä.


Tällainen ihanuus löytyi täältä


Olisin mieluiten valinnut sellaisen lipaston, mihin pääsee pyörätuolilla aivan lähelle, mutta niin leveään kalusteeseen ei tuossa huoneessa ole tilaa.

Mitäs tykkäätte ideasta?

Jos jollain olisi tarjota kuvaa vastaavista "kyhäelmistä" / tuunauksista, olisin niistä oikein kiitollinen. mervi.lamminen@uusikaupunki.fi

5 kommenttia:

 1. Katso sellainen kun aputuotekauppa.fi sielläkin on altaita ja katso samalla ovimatic.fi ja sieltä pa lvelut. Kunnan vammaispalveluista voi hakea rahaa asunnon muutos töihin eli juuri tälläisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kunnan vammaispalvelun ihmiset tulevatkin meille ensi viikon keskiviikkona tekemään kartoitusta ja palvelusuunnitelmaa. Tässä vaiheessa olen hakenut kuljetuspalvelua ja henkilökohtaista avustajaa, mutta tarkoitus on keskustella myös uuden asunnon muutostöistä. Emme vaan ole vielä päässeet hakemaan edes rakennuslupaa...

   Poista
 2. Siivouksen kannalta nyt laittaisin upotettavan altaan. On pikkunen riesa siivota tuolta "ämpärin" takapuolelta ahtaasta kolosta... Tai sitten jätä kunnolla taakse tilaa.

  VastaaPoista
 3. Sievä vesipiste on kiva lisä makkarissa. Tuollainen pöydällä olevan kulhon näköinen allas varsinkin. kiva nähdä sitten aikanaan, millainen on se molempia miellyttävä ratkaisu.

  VastaaPoista
 4. Entä jos vesipisteen piilottaisi kaappiin? Eli päältäpäin näyttäisi vaatekaapilta mutta kun avaa ovet niin löytyy allas ja mitä siinä altaan äärellä nyt voi tarvitakaan

  VastaaPoista