Pohjapiirros

Pohjapiirros

torstai 14. elokuuta 2014

Rokokoota

Ensimmäinen huonekaluhankinta - jos ei myymäläkalustusta lasketa - on siirretty uuteen kotiin.

Ideana koko yhdistetyssä koti/myymälä -projektissahan on ollut se, että voin kotoa käsin pitää putiikkia. Toisaalta kun olen jokseenkin huonossa kunnossa, tarvitsen lepopaikan. Välillä pitää saada jalkoja vaatatasoon. Tätä varten olen suunnitellut "konttoriini" jonkinlaista makuupaikkaa. Alunperin pidin kiinni vanhasta talonpoikaissohvasta, sivustavedettävästä. Tähän hätään sellaista mieleistä ei kuitenkaan löytynyt. Selaillessani Tori.fi:n tarjontaa tuli eteeni rokokoo-sohvakalusto, joka alkoikin miellyttää silmää.

Olen aina ollut romantiikan perään. Kaikki kiermurainen ja kukkaismainen on miellyttänyt sisustussilmääni. Tämä nyt taitaa ruokkia sitä.


Tämä sohvakalusto on kuulemma ollut vain "koristeena" ja siksi hyvin säilynyt. En ole vielä tätä itse livenä nähnyt, tässä ne ovat mieheni kuvaamana. Tällaisenaan ryhmä ei kuitenkaan tule esiintymään. (Eikä tuo pöytä taustalla kuulu joukkoon, ei todellakaan...)


Sohva tulee olemaan näin. Tämä on toimistohuoneeni ja tuohon seinälle sohvan yläpuolelle olen jo suunnitellut käsityönä tehtävän "jutun". Eikös olekin ihan toimistokaluste? Täältä minä sitten nousen  tukka pystyssä palvelemaan asiakkaita, kun ovikello soi...

Sohvan vastapäiselle seinälle tulee työpöytä ja jotain hyllykköä. Missään tapauksessa en yritäkään löytää samaa tyyliä, vaan jotain käytännöllisempää. Vaan eipä sillä pöydällä sikäli ole väliä, että aina se on täynnä tavaraa, niin ettei pintaa näy. Vai voisko ajatella, että aloittaisi uudessa paikassa uudenlaisen tyylin. Että olisikin aina pöytä siisti. Sellainen klaffipöytä voisi olla kiva.
 
 
Luulen, että nämä tuolit tulevat putiikin eteiseen. 
Minulla on alusta asti ollut sellainen visio, että haluaisin eteisestä houkuttelevan. 
Eikös tähän olisi kiva istahtaa, kun on ensin riisunut päällysvaatteet. "Ole kuin kotonasi!"
Istuisimme asiakkaan kanssa näissä tuoleissa ja sitten "joku" tarjoilisi juomaa...pöh!

Tällaisen tuolin ostin keväällä kierrätyskeskuksesta ja tämän olen jo aiemmin esitellytkin. 
Alan varmaankin olla vanha, kun kerään tällaisia vanhojen ihmisten kalusteita. 
Eikös nämä vähän sellaisia ole? 
Tämä tuoli tullee kuitenkin asunnon puolelle. Sirona se sinne ehkä mahtuukin.
Huomaatko tuolin yläpuolella ovenkarmissa tuollaiset vastaanottovalot. Olisko vähän kivat säilyttää?
 
 Oletko yllättynyt valinnoistani? 
Pellavasydämen Mervi

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, meinaan tuleva toimistosi! Mielestäni erilaisuus myös kalusteissa yms on tosi hyvä markkinointikeino! Ystävälläni on antiikkiliike, joka on melkein kuin koti, ja arvaat, että sinne on ihana mennä. Pidän siitä, että uskaltaa olla erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nyt on vaan sellainen "ongelma", että en enää saakaan määrätä aivan yksin putiikin asioista. Mies kuvittelee olevansa oikeutettu sanomaan sanansa, kun putiikki on kotona. Vielä vaikeampi on perustella itsemääräämisoikeuttani toisen argumentteihin, kun kirkkain silmin kysyy minulta: "Kukas sen sitten tekee?" Pöh! Haluaisin uskaltaa olla erilainen (myös asunnon puolella) mutta kun toinen ei ole yhtä uskalias.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Ottakaahan esteettömyys huomioon että voitte asua kodissa pitkään. Helppokulkuisuus on myös puodissa hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Esteettömyys on pakko huomioida jo remontointivaiheessa, kun kerran kuljen pyörätuolilla. Ja kun käytössä nyt oleva on tavallista leveämpi...

   Poista
 3. Klaffipöytä on hyvä siisteydessä käytännön tähden. Ei muuta kuin pöytä alas ja ylös, niin taas on puhdasta pintaa;)
  T. Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan totta. Hankaluutena siinä on kylläkin se, ettei siihen voi "koko painollaan" nojata.

   Poista
 4. Oletpa kauniita kalusteita löytänyt!.

  VastaaPoista
 5. On tärkeää, että toimistossa on kaunista. Minusta on ihmeellistä, että toimistot aina kalustetaan toimistokalusteilla, jotka tappavat ilon. Kun ihan kunnollisilla kotikalusteilla saa helposti viihtyisän ja silti toimivan työympöristön aikaan. Ja sohva on kyllä erittäin hyvä juttu!

  VastaaPoista