Pohjapiirros

Pohjapiirros

lauantai 6. syyskuuta 2014

Kaupan täti töissä

Tänään lähdin mieheni kanssa töihin putiikkiin. Tiesin kyllä, etten ihmeisiin kykene, mutta että vähän tavaraa hyllyyn, jotta hahmotan tilan riittävyyden tai riittämättömyyden.

Tällaista oli työnteko:Hyvin toimii tämä sohva. Ostin sen juuri tähän tarkoitukseen. Että saan välillä levätä, nostaa jalat vaaka-asentoon. Tämä tulee olemaankin tässä, toimistossani. Ihan tästä ei näe ulko-ovelle, että voisin samalla nähdä, jos joku asiakas tulee... jos jonkun peilin laittaisi?

 

Nämä mun rakastamani puuvillakankaat laitettiin ensimmäisenä hyllyyn. Eikös olekin kaunista?
Sain ostaa halvalla tällaisia pleksilaatikoita. Aika kova jynssääminen niissä oli, kun olivat lähes kauttaaltaan teipinjälkien peitossa. Kuluneethan ne on, mutta ajavat asiansa. Tänään laitoin näihin villasukkia, yhteen miesten, toiseen naisten ja kolmanteen lasten. En tiedä toimiiko, mutta tästä lähdetään.


Pellavasydämen Mervi

9 kommenttia:

 1. No miksei toimis!
  Niin ja onhan kaupassa kuin kaupassa peili, jonka kautta näkee kuolleeseen kulmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tällaisessa vanhassa puutalokaupungissa näkee jonkin verran sellaisia vanhanaikaisia katupeilejä. Semmoista hankkimaan!

   Poista
 2. näyttäis kellonaika tossa viestissä olevan vähän hullusti, kirjoitin nimittäin klo 15.29, enkä 5.29.

  VastaaPoista
 3. Katsoin just reittihausta minkälainen matka minulla olisi Pellavasydämeen. Pikkasen reilu 250km. Kyllä niin tekisi mieli tulla käymään kun liike avataan. Saapas nähdä nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon pitää kiinnostaa, että noin kauas viitsii lähteä. Kesällä täällä olisi muutakin katsottavaa!

   Poista
 4. Laita joku ovikello oveen niin kuulet kun joku tulee. Tosi ihania kankaita sulla tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin halunnut sellaisen systeemin, että oven saa auki summerista painamalla. Nyt ne on kuitenkin jo uudelleen sarjoitettu, joten ainut vaihtoehto taitaa olla ihan tavallinen ovikello. On sitten ovi lukossa tai ei. Luultavasti en ehtisi tarpeeksi nopeasti avaamaan, jos ovi olisi lukossa - asiakas ehtii jo lähteä pois?

   Poista
  2. Tiskille sellanen lehmänkello. "Serviisiä kiitos!" Tuli muuten mieleen, että saisiko noita kangaspakkoja pystyyn tuohon alimmalle hyllylle (ainakin ne suosituimmat) niin saisit ne varmaan siitä napattua leikkuuseen pyörätuolissa istuen. Vai pyydätkö asiakasta ottamaan pakan hyllystä? (Minä kyllä vien kangaskaupan rullia leikkuuseen itse, kun sillai pääsee nopeemmin ulos kaupasta.)

   Poista
  3. Tee joku kyltti siihen ovikellon viereen.

   Jossain pienessä kylässä olin pienten lasten kanssa kukkakaupan ovella soittamassa ovikello klo 22 aikaan ja sieltä kukkakauppias putkahti avaamaan oven ja teki kukkakimpun, jonka veimme isävainajan haudalle, josta jatkoimme matkaa kohti pohjoista.

   yksi äiti

   Poista