Pohjapiirros

Pohjapiirros

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Valokuvaamon seinä?

Jo viikolla varasin mieheltäni audienssin viimeisten taulujen laittamista varten. Makuuhuoneen seinät ovat tähän asti olleet yhtä olohuoneen "ylijäämä" -taulua lukuunottamatta tyhjät. Vaan eipä ole enää! Viimeisiä tauluja vasaroidessaan mieheni huomautti seinän muistuttavan valokuvaamon seinää. No joo... Tiesin, että haluan tälle seinälle sukugallerian ja tiesin, että seinä tulee lähes täyteen.

Sängyn pääty -seinälle en sensijaan halunnut yhtään ainutta koristetta. Alunperin olin siihen suunnitellut varta vasten valmistamani valkoisen kranssin, mutta nyt olen luopunut siitäkin. Tapetti vaan on niin kaunis, etten halua "pilata" sitä millään.
Sen sijaan pisimmälle seinälle tuli tauluja - tai oikeammin valokuvia - neljään ryppääseen. Kaikki ovat niin erilaisia ja erilaisissa kehyksissä, etten osannut niistä tehdä yhtä kokonaista sommitelmaa. Vaikka nyt saattaakin näyttää sekavalta, olen tyytyväinen. Viimeinen taulu vasemmassa yläreunassa kruunasi kokonaisuuden. Ilman sitä kokonaisuus näytti vähän muotopuolelta, mutta nyt sommitelma on minun silmissäni tasapainossa.Siinä meidän vihkikuvan molemmilla puolilla omat vanhempamme. 
Noihin vanhoihin kuviin minun täytyy vielä vaihtaa kehykset. 
Tai taitaa olla viisaampi vaihtaa kaikkiin kolmeen samanlaiset.


Haluan, että sommitelmilla - niin putiikin näyteikkunassa kuin omalla seinälläkin - on joku yhteinen nimittäjä. Näihin kahteen tauluun keksin tarinan, minkä vuoksi ne kuuluvat yhteen: tuo vanha pari asuu tuossa vanhassa mökissä lumen keskellä!

Tosiasiassa vanha pari on minun äitini vanhemmat, Juho ja Saima Varjo Varjorannasta Pyrrilän kylästä, tästä ihan läheltä. Mökin taas on maalannut paikallinen maalari Olavi Juutilanen. Tai tämä on tietysti kopio öljyvärimaalauksesta. Meillä on saman taiteilijan toinenkin taulu.

Vanha taulu ja tuoli yhdessä vanhan kukkapylvään ja valkoposliinien kanssa muodostaa mielestäni hauskan kokonaisuuden. Modernin kulmikkaan vastapainoksi makkari on sisustettu romanttisemmin, joskin värimaailma on samaa - harmaata...
Aina yhdessä olleet Kalevala-aiheiset kaksi taulua tulivat nyt erotetuksi toisistaan. "Kullervon sotaanlähtö" laitettiin makkarin seinälle kaikkein ylimmäksi. Sen sijaan "Sammon taonta" kiinnitettiin olohuoneeseen yksinään telkkarin yläpuolelle. Se sai paljon ilmaa ympärilleen, joskin voi olla, että aikojen saatossa tuokin nurkka on täynnä tauluja.


Taas on yksi etappi saavutettu, kohta alkaa huusholli olla valmis.  

Remppa-MerviEi kommentteja:

Lähetä kommentti