Pohjapiirros

Pohjapiirros

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Käytännössä

Olen myynyt valtavasti tavaraa paikallisella fb-kirpparilla. Koska kodin yhteydessä on putiikkini Pellavasydän, on asiakkaalle ja minulle helppoa, kun siitä voi käydä noutamassa tavarat.

Myin innostuksen puuskassa kaikki lasipurkkinikin. Varsinkin, kun niin moni oli sitä mieltä, ettei kaapin päälle kannata alkaa "koristeita" keräämään. No mutta sitten, mihis laitetaan tuikkukynttilät, jotka siellä lasipurkissa oli? Höh.

Ei kun etsimään kaupasta jotain kivaa. Ja niinkuin olen paatoksella vastustanut kaikkia vieraskielisiä tekstejä sisustuksessa, haksahdin minäkin! Mutta tämä rasia kyllä sopii kuin nenä päähän. Olen siihen oikein tykästynyt.
Entisessä kodissamme keittiön pöytä oli "kuin lähtevä laiva" - mistähän sellainenkin sanonta tulee? No se oli täynnä tavaraa; johonkin menossa, jostain tulossa tai muuten vain säilössä. Olemme yhteistuumin toisillemme vakuutelleet, ettei nyt käy niin.

Meitä on vain kaksi, joten pöydälle ei normaalisti tarvitse paljon tavaraa kattaakaan - edes syömisen ajaksi. Ostin tuollaiset tabletit, joista kuitenkin menee leivänmurut läpi ja näinollen puhdistaminen vain vaikeutuu.

Ainakin toistaiseksi ratkaisen "ongelman" sillä, että pidämme jatkuvasti pöydällä leipälautaset. Ei niitä tarvitse joka kerran jälkeen pesuun laittaa. Tällä kertaa muistin ostaneeni Apilanlehdestä tällaisen Celebration-sarjan tustumispaketin (korjattu myöhemmin). Kokeiltuani astiastoa totesin kuitenkin, että se on hankala käytännössä, sillä vie kaapissa paljon tilaa ja astianpesukoneessa lautaset ovat hiukan hankalia. En siis jatka tutustumisjaksoa pidemmälle.Kaunis sarja tämä on, lautasten reunassa on hopeanvärinen raita.

Appropoo, nuori neitonen oli vallan ihastuksissaan saadessaan ostaa meidän retro teemukit lautasineen jostain 70-luvun alusta. Kerroin, että on niihin ruokalautasetkin ja hän halusi nekin. Otin siis astianpesukoneesta käytössä olleet lautaset hänelle. Ruokalautaset ovat olleet jokapäiväisessä käytössä 40 vuotta ja ovat edelleen aivan loistavassa kunnossa. Minä vaan huokasin helpotuksesta - nyt saan ottaa toisen retroastiaston käyttöön!


 

Alunperin suunnittelimme tälle seinälle mieheni 70-luvulla tekemän kauniin puisen hyllykön, mutta tarkemmin mietittyämme totesimme, ettei se sovi tähän moderniin tyyliin, emmekä taida haluta pyyhkiä pölyjä turhista koriste-esineistä.

Niinpä nämä söpöt Arabian munakupit, jotka olen isoäidiltä perinyt, ihmettelevät, että mihin ne nyt joutuvat...


Mervi

2 kommenttia:

  1. Eikös tuo ole Celebration- sarjaa?:) Äidilläni on samat lautaset, ja muistelisin niiden olevan tuota Celebrationia. Kauniita ovat kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Jotenkin tuo tuntuikin oudolta nimeltä. Kiitos! Korjattu tekstiin....

      Poista