Pohjapiirros

Pohjapiirros

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kylpyhuone/kodinhoitohuone

Uudessa kodissamme ei ollut kylpyhuonetta ollenkaan, koska se ei ole ollut asuinkäytössä. Tai kyllä yläkerran erillisessä pikkuhuoneistossa on suihku. Emme halunneet "uhrata" siihen kokonaista huonetta - eikä se olisi onnistunutkaan alakerrasta ja minä taas en aina kykene portaita kulkemaan. Ainut vaihtoehto oli rakentaa kylpyhuone kolmesta pienestä komerosta. Näin saatiin yhdistetty kylpyhuone/kodinhoitohuone.

Tätä varten piti tehdä oviaukko kahteen paikkaan ja yksi oviaukko sulkea. Jokaisessa avattavassa kohdassa ilmeni ongelmia, putket juuri aukon kohdalla. Noh, nyt on raamit valmiina, sisustus vaan puuttuu.


Ensimmäiseksi astutaan tähän "osioon", jossa on vain maalatut seinät ja lattiassa harmaat laatat. Tuosta oikealla olevasta aukosta mennään "suihkuosioon", missä on vaalean harmaat laatat seinissä ja lattialla tummempi harmaa laatta.


Tässä on suihkunurkkaus. Vastapäiselle ikkunaseinälle tulee kaapistoa.Kolmas "osio" on kodinhoitohuone/vessa. Sinne ei kylläkään mahdu muuta kuin pesukone ja kuivausrumpu vierekkäin ikkunan alle ja tuosta oviaukosta oikealle tulee vessanpönttö ja pesuallas.


Tuosta takaseinästä suljettiin käynti meidän keittiöön. Eli tämä viimeinen koppero on ollut alkuperäisessä asunnossa (joskus 30 vuotta sitten) keittokomero.


Tästä viimeisestä osiosta on käynti käytävään. Tämä taitaa olla ainut alkuperäinen ovi.Tässä on kuva käytävän suunnasta. Vessan ovi ja vähän keittiön oviaukkoa.

Jos näitä suunnitelmia vertaa meidän nykyiseen asuntoon, niin paljon, paljon ahtaammaksi käy. Tai ei ehkä ahtaammaksi, mutta ei ole yhtä käytännöllinen. Nythän minulla on lähestulkoon yksin käytössäni iso kodinhoitohuone, mikä on ollutkin aivan fantastinen etu. Pesuhuone on ollut turhankin iso.

Saunaa ei tähän yhteyteen tule, vaan sen paikka on kellarikerroksessa. Sen kunnostamista ei ole vielä edes suunniteltu. Nykyään emme käytä saunaa juuri ollenkaan. Minulle saunominen ei fibromyalgian takia sovi ollenkaan ja Aarre käy kerran viikossa uimahallissa käydessään myös saunomassa. Ja kesällä mökillä.

Tässä vähän esimakua meidän sokkeloisesta kylppäristä. Laitan uusia kuvia, kunhan remontti edistyy.

Remppa-Mervi
paitsi etten minä mitään remppaa tee, seuraan vaan....2 kommenttia:

 1. Hei, olisiko mahdollista päivittää vaikkapa vain käsivaralta pohjapiirustusta. Tossa yläpuolella se on ilmeisesti alkuperäisenä, mutta se on myös aika pieni, eikä suurene (Ctrl +:lla suurenee, muttei ole enää skarppi). Uteliaana haluaisin seurata tätä teidän remppaprojektia just sen pohjan avulla. Siihen auttaa noi postaamasi valokuvat, mut pelkillä valokuvilla mä en pysy kärryillä.

  Tuleehan sulle tonne tarpeelliset tukikahvat? Leikkauksesta toipuminen kesken, mut ihan ikälisät aikanaan varmasti helpompi kestää kun on ne tukikahvat (= itsenäisyys säilyy).
  Saattaahan olla, ettette sitä saunaa ollenkaan tartte kertomasi perusteella.
  Renmppaaminen on sekä kutkuttavaa että rasittavaa. Toivottavasti enemmän sitä kutkuttavaa.

  VastaaPoista
 2. No mutta, onpa kiva, että projektimme näin kiinnostaa. Kyllä, tuo asia tuli mieleeni juurikin viime postauksen yhteydessä, mutta kun en osannut sitä "koneella" tehdä, niin sitten se jäi. Yritän kuitenkin jotenkin saada piirroksen onnistumaan. Kiitos palautteesta!

  VastaaPoista