Pohjapiirros

Pohjapiirros

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Matkalla yläkertaan

Teille, jotka ette ole alusta asti olleet mukana remonttiamme seuraamassa, kerron, että asunto-osa on kolmessa kerroksessa. Alinpana on kellarikerros varastoineen ja saunoineen. Keskikerroksessa on paitsi varsinaisen asuintilat myös liiketila ja yläkerrassa on tavallaan kaksi asuntoa vierekkäin. Lisäksi on pieni vinttitila, korkeintaan metrin korkuinen.

Yläkertaan minun on hiukan hankala päästä kyynärsauvan kanssa, varsinkin, kun kaide on väärällä puolella. Pääsen kyllä, ja on kai se hyvää reisilihasjumppaa. Eilen kävin siellä kuvaamassa ja totesin, että siellähän on tilaa vaikka kuinka paljon! Nyt esittelen portaikon, jolle ei ole tehty tässä vaiheessa yhtään mitään - eikä vähään aikaan tehdäkään. Luulenpa, että portaikossa on ihan alkuperäinen lattiapinnoite, jostain 50-luvulta siis.

Tämä kuva on otettu varsinaisen asuinkerroksen tasanteelta. Alaspäin menee portaat ulko-ovelle, ylöspäin yläkertaan. 

Tämä on näkymä porrastasanteelle yläkerrasta kuvattuna. Tuossa on ovi pienelle parvekkeelle. Korkeutta tässä kohtaa on huimasti.

Tässä sama parvekkeen ovi ylhäältä päin katsottuna.Tässä asunto-osassa ei ole ollut kunnon lämmitystä päällä. Viileässä on ollut hyvä näiden ulkokukkasten olla, kun näköjään kukkivat jo uutta kukintoa.


Tässä tasanteelta alakerran ovelle...

...ja tässä taas yläkerran ovet, toisessa lukee vielä henkilökunta...
Yläkertaan onneksi sai jäädä tuo ihana pikkupatteri


Yläkerran oven päällä näkyy vielä yksi ovi - vintille. Sinne ei minulla ole missään tapauksessa mitään asiaa, eikä pääsyä.


Tätä säleikköä on kaikkiaan noin 9 metriä pystysuunnassa!

4 kommenttia:

 1. Tuohon portaikkoon voisi pyytää porrashissin tai tuolihissin vammaispalvelulta, kysykää ihmeessä. Googlesta löytyy tuolihissi sanalla lisää tietoa. Aputuote-kaupassa on myös kaikkea tarpeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi erittäin mielenkiintoista lukea, jos sinä olet saanut hissin - kokemuksia siitä, millä perusteella saa tai ei saa.

   Poista
 2. En ole saanut mutta tiedän ihmisiä jotka ovat sellaisia saaneet, siinä tarvitsee varmaankin lääkärin lausunnon sitä varten.
  Voisit kysyä kuntoutusohjaajalta koska hän on myös se joka pistää asian eteenpäin jos sinulla ei sellaista ole niin vaadi sellainen tyksin lääkäriltä. Sosiaalityöntekijäkin on velvoitettu kertomaan perusteluja.

  VastaaPoista
 3. Ja hei oletko tietoinen että Turussa on kunnonkoti joka esittelee esteetöntä asumista sieltä voisi kysyä apua hissi asiassa ja muissakin. Käy katsomassa osoitteessa kunnonkoti.turkuamk.fi Minä sain tietää tästä laitoskuntoutusjaksolla Maskussa.

  VastaaPoista