Pohjapiirros

Pohjapiirros

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Makkarin lattia

Toisaalta haluamme uuden kodin näyttävän yhtenäiseltä - ainaskin värien puolesta se on onnistunutkin.

Toisaalta haluamme kokeilla erilaisia materiaaleja.

Makuuhuoneeseen tulee muusta huushollista poiketen muovimatto. Muutama vuosi sitten astuin sisälle yhden ystäväperheen uuteen kotiin. Siellä oli lattioilla muovimatto. Ai miten mukavalta se tuntuikaan jalkojen alla. Pehmeältä ja lämpimältä. Tuo muisto mielessäni valitsin itsellekin yhteen huoneeseen samantyyppisen maton.

Sattumoisin tuli mieleen, että ehkä muovimatto ei ole hyvä valinta pyörätuolilla liikkuessa. Kukaan ei ole kylläkään osannut minua valistaa asiassa, enkä päässyt sellaista kokeilemaan silloin, kun liikuin vielä pyörätuolilla. Toisaalta makkarissa en joudu pitkää matkaa kelaamaankaan, sitten kun se aika taas tulee.

Makuuhuoneen tehosteseinä on aivan ihana. Sensijaan muut seinät ovat hienoinen pettymys. Vaikka ne ovat "samaa sarjaa" ja sävy on otettu kuviollisesta tapetista, muut seinät näyttävät liian paljon siniseltä. Noh, nyt se on vaan kestettävä!

Tapetti on muuten ostettu Rautiasta ja kulkee nimellä Myself numero 6858-15. Yksivärinen on siis myöskin Myself, mutta numero on 6862-10. Yhden rullan hinta oli 38,00 euroa + rahti 24,00 päälle, tapetti kun oli tilaustavaraa.

Mun kuvat ei ole koskaan hyviä. Nämäkin näytti ottaessa ihan valoisilta ja tässä ne on noin hämäriä. Koittakaa kestää.Makkari alkaa olla valmistumaisillaan. Verhot löysimme kirpparilta. Nyt ne on pesukoneessa ja nähtäväksi jää, ovatko sopivat ja mieleiset. Huonekalut tähän siirtyvät vanhasta kodista, paitsi "pesukomuutti", mikä se nyt sitten tuleekin olemaan...

Ai niin, mun piti näyttää pohjapiirrosta. Hmm... en taida osata tehdä sitä muutoin kuin käsin piirtämällä ja skannaamalla. Vai osaako joku neuvoa, miten ja millä ohjelmalla sen saisi helposti tehtyä - siis koneellisesti?

Toisena päivänä - jippiiiiii! Minäpä osasin, tässä teille pohjapiirros, johon on merkitty makuuhuone.


Remppa-Mervi

2 kommenttia:

  1. Tuleeko asunto-osaan hissi, vai miten esteetön liikkuminen esim. pyörätuolilla tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule hissiä ei. Minun "käytössäni" on vain keskikerros. Mieheni "hallinnoi" yläkertaa ja alakertaa. Tämä keskikerros on suunniteltu niin, että pääsisin pyörätuolilla joka paikkaan. Yläkerrassa on vierashuone ja miehen työtilat ja alakerrassa kellari ja sauna. Nyt pääsen kyllä yläkertaankin, mutta mitäpä asiaa minulla sinne...ja alakerran varastokin pysyy paremmassa järjestyksessä, jos en minä sinne mene sotkemaan.

      Poista